Азаров вимагає у Черновецького план


Прем'єр Микола Азаров доручив меру Києва Леоніду Черновецькому запровадити тимчасовий мораторій на будівельні роботи у Києво-Печерській Лаврі і Софії Київській.

Як повідомила прес-служба уряду, Азаров доручив Чернівецькому "негайно припинити порушення законодавства про охорону пам'яток...запровадити тимчасовий мораторій на відведення земельних ділянок і ведення будівельних робіт в охоронній зоні цих національних заповідників".

"Водночас меру доручено передати матеріали щодо порушників законодавства до правоохоронних органів. В свою чергу правоохоронні та контрольні органи отримали доручення вивчити й оцінити ситуацію", - зазначається у повідомленні.

"Ми підводимо риску під періодом хаотичної забудови і перебудови Києва, коли місто рвали на шматки", - заявив Азаров.

"Столиця повинна отримати генеральний план розвитку - це вимога до київської влади", - сказав він.

"Цей план має органічно поєднати збереження історико-архітектурної аутентичності Києва і європейські вимоги до мегаполісу, який є адміністративним і діловим центром держави - це вимога до міністерств і відомств, до інвесторів", - наголосив прем'єр.

"Перші перетворення за європейськими стандартами ми отримаємо до Євро-2012. Наступні будуть пов'язані зі створенням в Києві потужного цілісного будівельного комплексу і спеціальної адміністрації архітектурно-культурної спадщини", - зазначив Азаров.

У прес-службі зазначили, що "відповідні міністерства і відомства підготують проекти урядових рішень, спрямованих на комплексне вирішення київських проблем".     

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ