У Дніпровському районі назріває черговий скандал?


Будівельний скандал назріває у Дніпровському районі Києва, де по вул.Малишка збираються забудувати ділянку площею 0,4513 га. 

Мешканці мікрорайону стверджують, що забудовник житлового будинку з вбудовано-прибудованим офісно-торгівельним комплексом та підземним паркінгом відверто сфабрикував громадські слухання, повідомляє пре-служба БЮТ.  

За інформацією представників ініціативної групи, 8 квітня ПП "Радуга" організувало громадське обговорення проекту будівництва 25-ти поверхового будинку з торгівельним комплексом та паркінгом, про яке мешканцям стало відомо вже пост-фактум. 

Як стверджують мешканці, забудовником не було надано жодних публічних повідомлень та не було оприлюднено та надано місцевій громадськості документації проекту забудови для ознайомлення .  

У 2004 році без участі і згоди співвласників будинку по вул. Малишка, 9, Київрада, уклала з ПП "Райдуга" договір оренди на 5 років для капітального будівництва гаражів, офісів та житла. 

За цей час на прибудинковій території з’явились торгівельні кіоски суборендарів забудовника та зникли 30 дерев цінних порід віком 30-35 років у прибудинковому сквері.  

На знак протесту проти вищезазначеного будівництва, відбулися загальні збори жителів будинку по вул. Малишка, 9, де в якості підтвердження своєї неучасті у сфальсифікованих громадських слуханнях було зібрано 240 підписів ( 80% мешканців будинку), в доповнення до 1009 підписів жителів мікрорайону, зібраних раніше. 

Мешканці будинків по вул. Малишка, 9 та Дніпровського бульвару, 4 обурені тим, що забудовник проігнорував законні інтереси територіальної громади цього мікрорайону. 

За проектною документацією, будинок на 138 квартир з підземним паркінгом та прибудованим 2-поверховим офісно-торгівельним комплексом буде зведено уздовж вул. Малишка, починаючи від торгівельно-поштового комплексу по вул.Малишко,15/1.

Багатоповерхівка закриє кут житлових будинків по вул. Малишка, 9 та Дніпровському бульвару, 4. 

Котлован будови починатиметься за 17 метрів від будинку по Малишка,9, що є додатковою причиною для побоювання його мешканців за власні помешкання та цілісність комунікацій. Будуть знищені висаджені мешканцями на місці вирублених, саджанці дерев та кущів. 

"Знаючи регулярну практику більшості Черновецького-Януковича у Київраді роздавати земельні ділянки та приймати рішення щодо розташування житлової та комерційної нерухомості на місці парків та скверів, київський БЮТ вимагає від столичної влади захистити права мешканців мікрорайону та не допустити продовження оренди ПП «Райдуга» прибудинкової території вул. Малишка, 9", йдеться в повідомленні прес-служби блоку.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ