Блок Кличка: Печерський суд заважає пошуку втрачених документів мерії


Блок Кличка у Київраді обурений тим, що Печерський районний суд столиці призупинив кримінальну справу за фактом зникнення приватизаційних документів.

Про це заявила заступник голови фракції Наталія Новак, повідомляє прес-служба Блоку.

За словами депутата, зазначена ухвала продовжує сумну традицію - уже не вперше суди перешкоджають проведенню об'єктивних перевірок діяльності "молодої команди" Леоніда Черновецького.

"Раніше ми вже стикалися з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, який забороняв КРУ проводити перевірки діяльності КМДА, Головного управління земельних ресурсів та Головного управління економіки та інвестицій. Тепер суд знову перешкоджає контрольним та правоохоронним органам виконувати свої функції", - сказала Новак.

Вона поставила під сумнів те, що це рішення прийнято з урахуванням саме юридичних аргументів.

Між тим, за її словами, у КМДА також роблять усе можливе, аби уникнути перевірок.

"Головне управління МВС в Києві отримало пряме доручення від віце-прем'єра Володимира Сівковича забезпечити безперешкодний прохід перевіряючих до київських установ та надати їм доступ до необхідних документів. Проте перевірка проходить з великими труднощами - чиновники КМДА усіляко перешкоджають цьому", - сказала Новак.

Вона зазначила, що Блок Кличка звертається до президента Віктора Януковича з проханням втрутитися в ситуацію навколо перевірок діяльності Київської адміністрації та до Генпрокуратури з проханням взяти під особливий контроль розслідування кримінальної справи про втрату приватизаційних документів.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ