Столичні митники конфіскували літак


Київська митниця конфіскувала літак Ан-72-100 вартістю близько 5 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної митної служби.

За інформацією відомства, Київська регіональна митниця в рамках угоди, укладеної між компанією з Арабських Еміратів та столичним заводом, оформила вантаж - "літак АН-72-100 цивільної авіації".

Вантаж надійшов в зону митного контролю митниці для здійснення ремонтних робіт, і був заявлений до митного контролю з наданням відповідних документів.

Через деякий час двигун від літака був відремонтований та відправлений до Арабських еміратів, а сам літак затримався на ремонті.

Згодом до Держмитслужби звернулося російське товариство щодо проведення митного оформлення зазначеного літака, яке у документах значилося як одержувач вантажу.

Але, за отриманими даними, такої фірми у Росії не існувало, повідомили у відомстві.

Тому українські митники надіслали офіційний запит до митних органів Росії і отримали відповідь, що такого товариства, як учасника зовнішньоекономічної діяльності в Росії немає.

Таким чином, товар "літак АН-72-100"  був заявлений до переміщення через митний кордон з приховуванням від митного контролю, тобто шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві дані щодо одержувача вантажу, що є порушенням митних правил, наголосили в Держмитслужбі.

Наразі літак і двигун до нього вилучені, подальшу долю літака вартістю майже 5мільйонів гривень вирішить суд.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ