Влада обіцяє збільшити кількість "пікнік-зон" у київських парках


 

Напередодні травневих свят міська влада обіцяє збільшити кількість "пікнік-зон".

Про це повідомив  директор КО "Київзеленбуд" Ярослав Макарчук, передає газета "Хрещатик".

"Найближчим часом пікнік-зони з'являться в таких столичних парках, як "Перемога", "Харківський", Дружби народів, "Пуща Водиця", "Голосіївська балка" та інших. Фінансування буде здійснено в рамках програми соціально-економічного розвитку за рахунок міського бюджету", - пообіцяв Макарчук.

Наразі облаштовані місця для відпочинку є лише у двох парках столиці: Голосіївському та на Виноградарі.

У парку "Голосіївський" для пікніків виділили дві зони: "Дідорівка" (біля однойменних тавків за Національним аграрним університетом) та "Незабудка" (на Столичному шосе).

"На жаль, це єдине місце в районі, де наші мешканці можуть цивілізовано влаштувати пікнік. Там для комфортного відпочинку створено всі належні умови",- повідомив заступник голови Голосіївської РДА Павло Жук.

Звісно, одним з улюблених місць для відпочинку столичних мешканців лишається Гідропарк. Серед його переваг - близькість станції метро, наявність атракціонів та спортивного обладнання. Щоправда, ціни в торгових точках не всім по кішені. Втім, зазначає видання, з місцевими "шашличниками" начебто можна домовитися підсмажити м'ясо за прийнятну ціну.

За взірець можна вважати відкриту торік безкоштовну пікнік-зону в парку на Виноградарі, що на вулиці Георгія Гонгадзе.

На території площею у два гектари облаштовано 10 майданчиків для приготування барбекю, навіси, альтанки та "лісові" меблі. Є також місце для паркування та дитячий майданчик. Організовано завезення дров та вивезення сміття.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ