"Київпастранс" проведе експеримент над пасажирами



Фото afp.com.ua
КП "Київпастранс" з п'ятниці починає експеримент на декількох автобусах 81-го і 42-го маршрутів. Ці автобуси на кожних дверях обладнали турнікетами, майже такими як в метро, пише "Газета по-київськи".

Як буде зчитуватися інформація для проходу в салон, поки не зрозуміло, адже систему сканування ще не поставили. Однак робітники автопарку №2 кажуть, що це буде або безконтактна картка, або чіп, схожий на той, що використовується в домофонній системі.

Водії автобусів з новим пристроєм ще до кінця не розібралися, але вже не в захваті від такої ідеї.

"Ой, не знаю, що воно буде. Але вже замовив, щоб мені зварили клітку в кабіну, а то "вдячні" пасажири ще поб'ють", - пожартував водій.

За його словами, чи стануть прибутковішими перевезення, не відомо, однак, проблеми у водіїв точно будуть.

"От розіб'є випадково якась бабця об ці "клішні" яйця або якась модниця порве дороге пальто - потім всі претензії будуть до мене," - обурився він.

Автобуси, на які встановили турнікети - не нові, тому нині їх приводять до ладу: де треба зафарбовують іржу, чистять салон, відзначає видання.

За словами начальника колони Григорія Здраженського, спочатку "експериментальні автобуси" випробують там, де мало людей, і не в години-пік.

"Якщо такий автобус виїде на маршрут у годину-пік - люди ж двері виламають! Така маса людей, і кожен хоче їхати! Не з нашим народом", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ