Столичні бізнесмени поцупили в держави півмільйона


У Києві співробітники Служби безпеки викрили факт розтрати і привласнення бюджетних коштів, виділених на проведення ремонту та реконструкції житлового і нежитлового фондів в одному із районів столиці.

Зловживаючи службовим становищем, зловмисники заволоділи 515 тисяч гривень, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Управління СБУ у Києві.

Встановлено, що у 2009 році одна з райдержадміністрацій столиці виділила 1 мільйон гривень на виконання робіт із заміни мереж електропостачання житлових будинків району.

Без проведення тендера посадовці місцевого комунального підприємства, яке здійснює обслуговування житлового та нежитлового фонду, уклали угоди на проведення ремонтів з недержавною компанією.

У подальшому бюджетні кошти перерахували комерційній структурі на підставі наданих актів виконаних підрядних робіт, а також довідок про їхню вартість згідно з локальним кошторисом.

Спільна перевірка УСБУ та Контрольно-ревізійного управління столиці з'ясувала, що дані фінансово-господарської діяльності комерційного підприємства не відповідають дійсності.

Зокрема, виявлено факти безпідставного завищення посадовими особами недержавної компанії вартості та обсягів виконаних електромонтажних робіт у півмільйона гривень.

СБУ порушила кримінальну справу за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах.

До прокуратури Києва передано матеріали щодо зловживання владою посадовими особами комерційної організації, які заподіяли істотну шкоду державним чи громадським інтересам. Слідство триває.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ