ЄЦ прогнозує підвищення тарифів на компослуги в Києві


Голова київської міської організації Єдиного Центру Вікторія Ліснича заявляє, що існує висока вірогідність того, що у столиці  піднімуть вартість житлово-комунальних тарифів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЄЦ.

За словами політика, приводом для такого підвищення може стати завершення опалювального сезону, який цього року столиця пережила у борг відповідно до підписаного меморандуму між КМДА, "Київенерго" і НАК "Нафтогаз".

"Уперше за часи незалежності Київ пережив опалювальний сезон за рахунок державних гарантій, оскільки міська влада добилася рішення про реструктуризацію боргів за ЖКП. Тепло у домівках киян забезпечували в умовах гострого дефіциту бюджетних коштів. Тепер необхідно шукати шляхи повернення коштів і як основний варіант влада розглядає збільшення тарифного навантаження на населення", - зазначила Ліснича.

Лідер столичних єдиноцентристів звернула увагу і на те, що останнім часом різко активізувалися розмови про невідповідність тарифів затратам, з'явилися заяви чиновників про необхідність піднімати ціни.

Водночас, за її словами, з Міністерством ЖКГ досягнуто домовленості про поетапне підвищення комунальних тарифів для населення столиці. 

Як відомо, раніше перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявляв, що тарифи на компослуги не підвищуватимуть, а лише повернуться до тих, які діяли до підписання меморандуму.

Водночас міністр житлово-комунального господарства Олександр Попов заявив, що у 2010 році значного зростання цін на житлово-комунальні послуги не буде.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ