Міністр ЖКГ обіцяє, що значного підвищення тарифів не буде


Міністр житлово-комунального господарства Олександр Попов заявляє, що у 2010 році значного зростання цін на житлово-комунальні послуги не буде.

Таку думку він висловив під час брифінгу у вівторок, повідомляє прес-служба уряду.

"Значного зростання цін на послуги ЖКГ у цьому році не буде", - сказав міністр, додавши, що МінЖКГ також розглядає варіант, щоб у 2010 році взагалі не підвищувати тарифи на компослуги. 

За словами Попова, Міністерство на сьогодні працює над вирішенням комплексного завдання, яке отримало від прем'єр - "це зробити все, щоб стримати зростання цін на житлово-комунальні послуги".

У зв'язку з цим Мінжитлокомунгосп вивчає ситуацію, пов'язану з формуванням тарифів на послуги ЖКГ з метою виявлення проблемних питань, які можуть призвести до необґрунтованого підвищення тарифів.

Крім того, громадяни повинні платити за той рівень послуг, на якому вони надаються, наголосив міністр.

"У рамках бюджету Міністерства буде сформовано механізм: соціально незахищені верстви населення повинні мати можливість безоплатного встановлення лічильників", -  повідомив Попов.

Він також зазначив, що Міністерство вивчає питання диференційованого підходу до оплати з послуг ЖКГ.

"Ми знайдемо механізми, згідно з якими забезпечені люди будуть платити наближену до реальної ціну за комунальні послуги, яка буде сформована у 2010 році", - повідомив Попов.

Міністр додав, що уряд планує врегулювати на законодавчому рівні питання, "які б дали можливість відкрити доступ до інвестицій не тільки за рахунок бюджетних коштів, але й приватних, у сферу енергозбережень".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ