Шулявський міст обіцяють реконструювати до 2012 року


Київська влада запевняє, що реконструкція Шулявського шляхопроводу завершиться до 2012 року.

Нині підготовлено всі розрахунки і плани, а початок робіт затягується через неприйняття бюджету і, відповідно, невиділені кошти, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Ще однією перешкодою для ведення будівельних робіт стали дві АЗС, що будують практично під мостом.

"Монтаж будівельної техніки в районі Шулявського мосту можна провадити хіба що з вертольотів. Куди, наприклад, ставити кран, якщо там будують заправки?" - сказав голова Солом'янської райадміністрації Іван Сидоров.

За інформацією видання, дозволи підприємцям видали ще за колишнього мера Олександра Омельченка без погодження з районами, і мовляв, їх ніхто не бачив,  однак представник замовника АЗС каже, що має всі документи.

Начальник відділу кадастру Головного управління містобудування і архітектури КМДА Антон Чорний  пояснив, що проект реконструкції Шулявського шляхопроводу було розроблено пізніше, ніж подавали документи на будівництво заправок.

Але це, за його словами, не означає, що місто не має права вносити корективи, тим більше у випадку, коли йдеться про стратегічний для столиці об'єкт.

"На цьому етапі будівництво заправок ми призупинимо. І доопрацюємо з замовником документацію так, щоб обидві сторони залишилися задоволеними, а терміни робіт на мосту не зрушувалися",- підсумував Чорний.

За даними району, під час будівництва передбачено відселити 28 приватних господарств.

Гострим є питання фінансування проекту. З чотирьох мільйонів гривень, які заплановано на нинішній рік, не виділено поки що ні копійки, через відсутність бюджету.

Загальна вартість реконструкції, згідно з кошторисом, становить 10 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ