На скандальному будівництві побили активістів. Оновлена


Активісти, які блокували кран на вулиці Гончара 17-23, о 12 годині на вимогу міліції спустилися з кабіни крану.

Під час спуску охоронці будмайданчика одному з активістів розбили голову, повідомляє "Збережи старий Київ".

"Після цього активісти перебували на майданчику ще 20 хвилин. У цей час на вулиці знаходились близько 30 місцевих мешканців, представників преси та громадських організацій, котрі чекали виходу активістів. Проте не дочекалися, тому що їх вивели через задній вихід, посадили в машину з затемненим склом та повезли в невідомому напрямі", - сказала одна з учасниць акції Інна Совсун.

Після цього, за її словами, вони перестали відповідати на дзвінки.

"Активісти "Збережи старий Київ" подзвонили в усі найближчі відділення міліції, намагаючись з'ясувати, куди забрали їхніх товаришів. Присутні на місці міліціонери відмовлялися надавати будь-які пояснення", - сказала дівчина.

Совсун додала, що частина активістів вирушила до відділення на Прорізній, 12.

"Дільничний міліціонер заявив, що таких людей не доставляли, проте з вікон другого поверху було чути голоси затриманих. На разі частина журналістів, активістів і місцевих мешканців продовжують знаходитись на Прорізній, намагаючись з'ясувати подальшу долю затриманих. Міліція досі не надає інформації", - сказала активістка.

Вона наголосила, що прес-секретар Шевченківського районного відділення Марина Макаренко на запитання журналістів про затриманих сказала що вони "начебто на Герцена, 9".

О першій годині приїхали лікарі, яких пустили до відділення, хоча міліція продовжує стверджувати, що ніяких затриманих там немає, наголосили у "Збережи старий Київ".

Станом на 15.00 міліція відпустила чотирьох активістів, не пред'явивши їм жодних обвинувачень.

Тим часом будівельні роботи на майданчику відновилось.

Громадянська ініціатива "Збережи старий Київ" вимагає від прокуратури Києва та Державної виконавчої служби пояснень з приводу того, чому не виконуються припис прокуратури та ухвала Шевченківського районного суду про призупинення будівельних робіт.

"Фактично, органи влади просто усунулись від проблеми попри той факт, що є необхідне юридичне підґрунтя для того, щоб зупинити будівельні роботи", - сказали активісти, наголосивши, що і надалі планують відстоювати охоронювану зону Софії Київської.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ