Активістам з Гончара погрожують фізичною розправою


Станом на 10.00 на вулиці Гончара 17-23, місцеві мешканці вступили у сутичку з невідомими молодиками спортивної зовнішності, які вийшли з будівельного майданчику.

Про це повідомляють активісти громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

За їх словами, в одного з молодиків в руках видно пістолет.

"Міліціонери захищають цих молодиків і ігнорують напади на місцевих мешканців, зараз охоронці полізли нагору і намагаються зламати кабінку крана", - сказали активісти.

Вони додали, що за ранок заблоковану активістами кабіну крана вже двічі намагалися "штурмувати ломами два чоловіка кримінальної зовнішності".

"Вони погрожують, що уб'ють нас", - сказав у телефонній розмові "Українській правді. Київ" один з присутніх на будівництві активістів.

"Чоловіки спортивної статури з ломом, котрі піднялись нагору і пробували потрапити до кабіни заблокованого крану, попросили активістів подзвонити за номером телефону 050-351-00-68. Там підняла трубку людина, що представилась заступником голови Шевченківської РДА. Активісти озвучили своїй вимоги: щоб приїхала прокуратура і опломбували працюючі механізми відповідно до припису прокуратури і досі чинної ухвали суду", - наголосили у "Збережи старий Київ".

Як відомо, у вівторок о 7 годині ранку четверо активістів громадянської ініціативи "Збережи старий Київ" та ГО "Наша земля" заблокували роботу будівельного крану за адресою вул. Гончара, 17-23, вимагаючи таким чином зупинити будівельні роботи в охоронній зоні ЮНЕСКО.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ