Активісти блокують роботу крану на Гончара


У вівторок о 7 годині ранку четверо активістів громадянської ініціативи "Збережи старий Київ" та ГО "Наша земля" заблокували роботу будівельного крану за адресою вул. Гончара, 17-23.

Активісти піднялись на кран, тим самим не даючи можливості розпочати будівельні роботи, повідомляє ГІ "Збережи старий Київ".

Станом на 8 годину ранку вони потрапили до кабіни крану і заблокувались всередині.

За словами активістів, такий крок викликаний нездатністю органів влади змусити забудовника припинити будівельні роботи як того вимагає ухвала суду ще від 10 грудня 2008 року, подовження дії якої було визнано рішенням Апеляційного суду від 6 січня 2010 року.

Окрім того, залишаються невиконаними вимоги припису прокуратури Києва від 2 червня, яким вимагається від Державної архітектурно-будівельної інспекції скасувати дозвіл на виконання будівельних робіт та протесту прокуратури від 2 травня 2009 року до Київської міської ради, яким вимагається скасувати рішення про надання земельної ділянки ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" за даною адресою.

Як відомо, будмайданчик знаходиться в охоронній зоні ЮНЕСКО. Дана міжнародна організація неодноразово висловлювала стурбованість даним будівництвом, проте українські державні та місцеві органи влади продовжують ігнорувати дану проблему, наголошують активісти.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ