Блок Кличка посадив 50 дерев на Дарниці


10 квітня представники Блоку Кличка провели суботник, під час якого висадили понад 50 молодих дерев на ділянці навпроти універмагу "Дитячий світ" біля метро "Дарниця".

Про це заявив лідер однойменної фракції Віталій Кличко, повідомляє прес-служба Блоку.

"Блок Кличка виконує свої обіцянки - ми звернулися до спеціалістів Ботанічного саду імені Гришка, і вони допомогли нам висадити понад півсотні молодих саджанців", - зазначив політик.

За його словами, після того, як активісти Блоку почали прибирати територію від бруду та висаджувати дерева, з'явились працівники міліції, які спробували перешкодити проведенню акції.

Однак, міліціонери були змушені піти ні з чим під тиском місцевих мешканців, котрі намагалися з'ясувати у правоохоронців, чому ж вони не з'являлися тоді, коли вікові сосни незаконно вирубували.

Кличко наголосив на тому, що ця акція - лише перший крок до озеленення Києва.

"Я закликаю усіх киян підтримати наші ініціативи. Міська влада перетворює Київ на пустелю. Але ми зробимо все, аби цього не сталося. Подібні суботники ми плануємо проводити регулярно", - заявив політик.

Він нагадав, що депутати Блоку Кличка ще у 2008 році підготували проект рішення "Про створення нових територій зелених насаджень загального користування (парків, скверів, бульварів) Києва".

"Цей документ міг би суттєво покращити ситуацію з озелененням столиці й зупинити масштабну вирубку дерев, але влада відмовилась його розглядати", - сказав Кличко, додавши, що його Блок виступає за введення мораторію на знищення зелених насаджень в столиці.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ