Блок Кличка: Черновецький готує розправу над профспілкою медиків


Столичні чиновники виселяють з орендованого приміщення по вулиці Тарасівська, 6-А Київську міську профспілку працівників охорони здоров'я.

Про це повідомила заступник голови фракції Блоку Кличка в Київраді Наталія Новак.

"Столична влада "бореться" із цією профспілкою вже не перший рік. Спочатку їм намагалися "закрити рота", потім - створити альтернативну "ручну" профспілку. Тепер - виселяють з приміщення. Профспілка заважає "молодій команді", бо вже давно відстоює права медичної спільноти Києва та пацієнтів столичних лікарень, співпрацює із опозиційними фракціями у Київраді", - переконана Новак.

За її словами, Головне управління комунальної власності Києва повідомило керівника профспілки Ларису Канаровську про те, що відповідно до рішення Київради від 27 листопада  2009 внесено зміни до договору оренди.

Новак наголосила, організацію виселяють без будь-яких попереджень чи погоджень, попри той факт, що профспілка "орендує це приміщення вже понад двадцять років і вчасно сплачує усі рахунки".

"Показовим є й те, що рішення про зміни в договорі оренди було прийнято наступного ж дня після проведення "нічної" сесії Київради 26 листопада, де голова профспілки Лариса Канаровська виступила із різкою критикою діяльності столичної влади у галузі охорони здоров'я", - нагадала депутат.

Вона наголосила, що такі дії столичної влади "мають суто політичний характер і покликані перешкодити роботі профспілки, а у подальшому - фактично її знищити".

Новак заявила, що на наступній сесії Київради 22 квітня Блок Кличка збирається внести пропозицію про скасування змін до договору оренди і залишити профспілці старе приміщення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ