Киянам через 5 років обіцяють Подільський міст і другий вихід з метро Вокзальна


Генплан Києва передбачає у найближчі п'ять років закінчити будівництво Подільсько-мостового переходу пуском лінії метрополітену з правого берега, зі станції метро Вокзальна на Троєщину.

Про це під час інтернет-конференції на ЛігаБізнесінформ у середу сказав начальник Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Сергій Броневицький.

"Вартість будівництва самого переходу складає близько 3 мільярдів гривень, вартість гілки метро з усіма станціями до запуску їхній в експлуатацію від станції метро Вокзальна до депо на масиві Троєщина складає близько 15 мільярдів гривень", - сказав Броневицький.

Водночас, він додав, що швидко знайти подібні кошти в міському бюджеті непросто.

"Будівництво переходу продовжується, і в планах міста в найближчі два-три роки запустити автомобільний рух по мосту. Проектна документація погоджена, необхідні майнові питання практично вирішені. Що стосується будівництва метро, місто веде активні переговори з західними компаніями й інвесторами для одержання відповідних пільгових кредитів", - наголосив Броневицький.

Також, за його словами, до 2015 року Київ планує закінчити будівництво другого виходу зі станції метро Вокзальна.

"Другий вихід зі станції метро Вокзальна, його будівництво намічене нами в п'ятирічній програмі. До 2015 року. Проектування цього виходу уже ведеться замовником, Київським метрополітеном. Ми сподіваємося, що цього року замовник закінчить проектні роботи", - сказав начальник Головархітектури.

Він підкреслив, що "гроші на ці роботи закладаються в бюджеті міста".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ