Київ готується до поминальних днів


Київський голова Леонід Черновецький доручив вжити заходів для підготовки та проведення поминальних днів на міських кладовищах, які триватимуть з 11 по 14 квітня, а також 9 травня.

Про це йдеться в розпорядженні голови КМДА, повідомляє прес-служба мерії.

Згідно з документом, КП "Київпастранс" та комунальній службі перевезень доручено забезпечити необхідну кількість рухомого складу для організації перевезення пасажирів до кладовищ в поминальні дні.

Для проїзду в автобусах транспортних підприємств комунальної форми власності, що працюватимуть в поминальні дні на перевезенні пасажирів в експресному режимі до міських кладовищ, дозволено встановити тариф на проїзд в розмірі 1,5 гривні.

Розпорядженням також дозволено перевізникам усіх форм власності здійснювати у поминальні дні перевезення пасажирів до кладовищ за умови стягнення плати за проїзд не більше 2,5 гривні за поїздку, попередньо узгодивши ці маршрути з Головним управлінням  транспорту КМДА.

Контроль за дотриманням протипожежної безпеки на міських кладовищах та прилеглих територіях покладено на КО "Київзеленбуд" та Головне управління ритуальних послуг.

Крім того, Головному управлінню з питань торгівлі та побуту задля безперешкодного руху громадського транспорту, рекомендовано відмінити 11 квітня роботу ринків "Троєщина", "Фермер", ринків біля ст. м. Петрівка ("Речовий", "Книжковий", "Господарський").

Постійне чергування бригад швидкої медичної допомоги на Південному, Північному, Лісовому, Байковому та Міському кладовищах забезпечуватиме Головне управління охорони здоров'я та медичного забезпечення КМДА.

Також розпорядженням передбачено, що 11 квітня поминальні дні відбудуться на кладовищах: Пирогівське, Корчуватське, Мишоловське, Чапаєвське (Голосіївський район), Північне (Дніпровський район), Лісове (Деснянський район), Пуща-Водицьке (Оболонський район), Південне (Печерський район), Святошинське, Братське (Святошинський район), Солом'янське, Совське, Шулявське (Солом'янський район), Старообрядне, ДІМ Лукянівський заповідник (Шевченківський район).

12 квітня поминальні дні відбудуться на кладовищах: Дарницьке, Позняківське, Бортничанське (Дарницький район), Вигурівське, Троєщинське (Деснянський район), Звіринецьке (Печерський район), Куренівське (Подільський район), Біличанське (Святошинський район), Жулянське (Солом'янський район).

13 квітня поминальні дні відбудуться на Байковому кладовищі, РС СКП "Київський крематорій" (Голосіївський район), Биківнянському (Деснянський район) та Михайлівському (Святошинський район) кладовищах.

14 квітня поминальні дні відбудуться на Міському кладовищі (Подільский район), 9 травня на Військовому кладовищі (Шевченківський район).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ