Столична влада визнала, що киянам не вистачає зелені


На сьогодні на території Києва забезпеченість зеленими зонами загального користування складає лише 14 кв.м на жителя, що є менше за норму і поступається середньоєвропейському показнику - 25 кв.м на жителя.

Про це під час інтернет-конференції на ЛігаБізнесінформ у середу сказав начальник Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Сергій Броневицький.

Водночас він наголосив, що Київ навіть за європейськими стандартами може вважатися зеленим містом, якщо говорити про загальний баланс територій міста: зелені зони загального користування (це парки, сквери, прибудинкові території) та лісопаркові зони і рекреаційні території.

"Їхня питома вага в загальній площі міста складає 52%. Тому Київ навіть за європейськими мірками може вважатися зеленим містом, де загальний баланс зелених територій перевищує половину території міста", - сказав Броневицький.

Він наголосив, що у концепції Генплану буде приділена велика увага проблемі збільшення зелених зон загального користування.

"Ми плануємо піти шляхом створення так званих буферних парків - тобто упорядкувати території лісопаркових зон, що прилягають до житлових масивів. Уже випущене розпорядження мера, у якому обговорено 18 подібних територій. У бюджет міста на 2010 рік закладаються необхідні кошти "Київзеленбуду" на розробку документації і на виконання робіт з облаштування цих буферних парків", - сказав начальник Головархітектури.

Він додав, що особлива увага буде приділятися наявності зелених насаджень на прибудинкових територіях, збільшенню їхньої кількості, "адже ці зелені насадження необхідні і з погляду екології, і можуть виконувати функції захисту житлових масивів від шумових впливів".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ