У столиці набудують підземних тунелів?


Концепція нового Генерального плану Києва передбачає будівництво підземних транспортних тунелів.

Про це під час інтернет-конференції на ЛігаБізнесінформ у середу сказав начальник Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Сергій Броневицький.

"Вони будуть виконувати функції як тунелів, що забирають транспорт із центральної частини міста, функції тунелів-дублерів під проїжджою частиною існуючих доріг, і функції транспортних переходів під існуючими водними перешкодами на півночі і на півдні міста Києва", - сказав Броневицький.

Він наголосив, що центральним у цьому сегменті буде проект, який "з'єднає площу Перемоги зі станцією метро Лівобережна завдовжки близько 7 км".

"Вартість проектування і будівництва подібного спорудження, за приблизними оцінками, буде складати 350 мільйонів євро. Тому на сьогодні для міста Києва стає актуальним питання прийняття комплексу законодавчих актів про концесії", - сказав Броневицький.  

Також, за його словами, згідно з концепцією генплану, передбачається будівництво дворівневої транспортної розв'язки на перетині Столичного шосе та проспекту Науки.

"Ми будемо пропонувати включити цю розв'язку до п'ятирічної програми, тобто, побудувати її до 2015 року", - потішив начальник Головархітектури.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ