Генплан Києва винесуть на обговорення киян


Станом на початок квітня фактично завершені роботи з розробки Генерального плану розвитку столиці, а найближчим часом проект винесуть на громадське обговорення.

Про це під час інтернет-конференції на ЛігаБізнесінформ у середу сказав начальник Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Сергій Броневицький.

"Найближчим часом, вже у квітні, ми плануємо винести концепцію на розгляд Архітектурно-містобудівної ради Києва, передати матеріали концепції на експертизу до Мінрегіонбуду та розпочати підготовку до громадського обговорення концепції", - сказав Броневицький.

Він наголосив, що після того, як через два тижні виконавець робіт офіційно передасть замовнику, Головному управлінню містобудування та архітектури, матеріали концепції, то положення про концепцію будуть розмішені на сайті ГУ містобудування.

"Громадськість Києва зможе ознайомитися з усіма положеннями розробленої концепції і, безперечно, зможе направити свої пропозиції для врахування їх розробниками", - сказав Броневицький.

Крім того, за його словами, планується до кінця року разом із завершенням робіт по проектуванню самого Генплану розробити макет центральної планувальної зони Києва.

"На макеті буде відображена не тільки існуюча на сьогодні ситуація із забудовою центра міста, а і всі перспективні об'єкти, які погоджені Архітектурно-містобудівною радою і будуть будуватись найближчими роками, а також об'єкти, які нами закладаються при розробці Генплану", - сказав Броневицький.

Він наголосив, що подібний підхід відповідає світовій практиці, оскільки такі матеріали забезпечать можливість постійного ознайомлення мешканців з перспективами розвитку міста.

Як відомо, на створення Генплану Києва витратили 16 мільйонів гривень, однак колишні працівники Головархітектури та опозиційні до столичної влади політики заявляють, що це гроші, викинуті на вітер.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ