Мерія знайшла спосіб, як нав’язати послуги і тарифи на компослуги


Столична влада спростила процедуру проведення громадських слухань щодо визначення розміру квартплати по кожному окремо взятому житловому будинку.

Про це йдеться в розпорядженні КМДА від 29 березня, яким внесено зміни до положення про проведення громадських слухань, повідомляє УНІАН.

Зокрема, визначено, що громадські слухання вважаються такими, що відбулися, незалежно від кількості присутніх осіб. Тоді як до цього вони вважалися такими, якщо на них були присутні більш ніж половина споживачів відповідного будинку.

Також визначено, що громадські слухання здійснюються виключно шляхом скликання загальних зборів споживачів за місцем проживання (раніше дозволялось проводити громадські слухання шляхом громадського обговорення через надання відповідей на персональні пропозиції споживачів, проведення круглих столів та телевізійних конференцій, зборів споживачів чи іншим шляхом, не забороненим законодавством).

Скасовано і пункт про створення погоджувальної комісії за участю представників виконавця послуг, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування й споживачів у разі наявності спірних питань, що виникли під час громадських слухань.

Відтепер рішення прийматиметься в будь-якому разі на загальних зборах споживачів та визначатиметься простою більшістю голосів присутніх на слуханнях.

Упродовж трьох днів з дня проведення слухань організатор має оприлюднити їх протокол для ознайомлення всіх споживачів відповідного будинку шляхом розміщення його копії на інформаційних стендах у під'їздах та біля будинків.

Оригінал протоколу громадських слухань організатор повинен подати разом з розрахунком тарифу до Головного управління КМДА з питань цінової політики для підготовки відповідних розпорядчих документів про затвердження тарифів на послуги.

Згідно зі змінами до Положення, відтепер складніше відмовитись від тієї чи іншої послуги з обслуговування будинку чи прибудинкової території.

Адже, якщо раніше для відмови від певних послуг було достатньо зібрати "не менше половини загальної кількості споживачів відповідного будинку", то тепер відмова від деяких послуг із запропонованого виконавцем послуг переліку має бути затверджена письмово підписами 100% споживачів відповідного будинку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ