У Києві планують реконструювати Поділ


У 2010 році планується розпочати реконструкцію Андріївського узвозу.

Узвіз, де майже 95% споруд - пам'ятки архітектури - зроблять пішохідним, перекладуть бруківку та впорядкують місця для торгівлі, повідомляє телеканал "24".

"Фасади будинків ремонтуватимуть без огляду на форму власності. Зважатимуть лише на історичну складову. Тому без добудов не обійдеться", - йдеться у повідомленні.

Розробник концепції реконструкції Андріївського узвозу Петро Макаренко заявив: "Там у нас є 34 будинок, він симпатичний, той що навпроти Андріївської церкви, і, ми думаємо, відновити там звершення, які були".

"Потім є внизу два будинки, в яких, ми думаємо, що були мансардні поверхи. "Театр на Подолі" архітектори пропонують переробити під садибу кінця XIX століття, яка стояла на його місці", - зазначив він.

Крім того, чиновники обіцяють, що будівель, вищих за 4 поверхи, на узвозі не буде, повідомляє телеканал.

Разом з Андріївським реконструюватимуть також Контрактову площу і вулицю Сагайдачного.

Як повідомив в.о. начальника управління містобудування та архітектури Сергій Броневицький, "передбачено і пропонується місце розміщення музею археології на Контрактовій площі".

"Це місце погоджено з українськими та київськими археологами, тому що Контрактова площа - це місце можливої великої кількості археологічних знахідок, які можуть бути знайдені в процесі робіт", - зазначив він.

"Будівництво нових об'єктів на Контрактовій площі - ми їх віднесли на третю чергу - це будівництво торговельного комплексу, і можливо, будівництво паркінгу під цей об'єкт", - наголосив чиновник.

"Жителям Подолу доведеться познімати з будинків свої кондиціонери, супутникові антени та пластикові вікна. Але попросять їх про це не раніше кінця року - до того часу влада планує завершити проектування об'єктів", - йдеться у повідомленні.

Загалом реконструкція Подолу коштуватиме майже 2,5 мільярди гривень, восьма частина з яких піде на благоустрій Андріївського узвозу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ