Документи про приватизацію за 4 роки не влізли б навіть у автобус?



Фото jenslapinski.files.wordpress.com
Зниклі приватизаційні документи часів мерства Леоніда Черновецкого навряд чи  помістилися б навіть в автобус, не те що в джип.

Таке припущення зробила "Газета по-київськи", посилаючись на слова депутата Блоку Кличка Валерія Карпунцова, що кожна приватизаційна справа є папкою завтовшки від 4-5 см до декількох пухких томів.

Карпунцов додав, що тільки за минулий рік, за офіційною інформацією, у Києві був приватизований 601 об'єкт.

Видання наголошує, якщо припустити, що кожна справа була навіть тонесенькою 5-сантиметровою папкою, то виходить стопка заввишки 30 метрів.

Тому щоб перевезти документи за 5 років знадобилося б чимало машин, однак чиновники  воліють мовчати про те, що сталося.

Так, голова постійної комісії Київради з приватизації Володимир Дейнега не відповідати на телефонні дзвінки, а члени цієї комісії запевняють, що не в курсі, навіщо потрібно було брати документи з Головного управління комунальної власності.

Така ж відповідь і в членів контрольної комісії з приватизації, для якої нібито брав документи депутат Блоку Черновецького Петро Іванов, наголошує видання.

За даними столичного КРУ, за Черновецького (2006-2009 роки) у Києві було приватизовано більш 2 мільйонів кв. м нерухомості за середньою ціною 154 гривні за кв. м.

Київщині відомі чимало випадків викрадення, вивезення і спалення "незручних" документів, відзначає "Газета по-київськи".

Так, у березень 2007 року в Обухівському районному відділенні Держслужби земельного кадастру викрали комп'ютер з базою даних земельних актів на ділянки у всьому районі.

27 липня 2007 року - у те ж земуправління Обухівського району ввірвалося четверо осіб у масках і викрали 11 тисяч оригіналів держактів на земельні ділянки району.

4 вересня 2007 року - уночі зловмисники за допомогою мотузки, прив'язаної до автомобіля, виламали ґрати у вікні тієї ж багатостраждальної Обухівської земконтори і винесли книги реєстрації земельних актів.

У грудні 2008 року - у Броварах невідомі на "ГАЗелі" вивезли вночі майже весь архів району з земельними актами й іншими бухгалтерськими документами. 

28 листопада 2009 року - у "багатостраждальному" Обухівському земуправлінні прибиральниця нібито помилково прийняла за сміття і спалила більш 1 тисячі копій земельних актів.

Прокуратура порушила кримінальну справу, однак винних у цьому не знайшли й досі.

Раніше Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості службовими особами Головного управління комунальної власності КМДА, з вини яких було втрачено документи щодо приватизації об'єктів на території столиці за 2006-2010 роки. Санкція за вчинення даного службового злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Чиновником, у якого нібито вкрали документи щодо приватизації об'єктів на території столиці за 2006-2010 роки, є депутат від Блоку Черновецького, член постійної комісії Київради з питань власності 39-річний Петро Іванов.

Тим часом опозиційні депутати БЮТ та Блоку Кличка переконані, що Київраді було вигідно "загубити" папки з документами про приватизацію перед перевірками з Кабміну. У БЮТ переконані, що "команда Черновецького" намагається таким чином приховати свої злочини.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ