Депутат Київради відбирає у людей квартири?


Мешканці житлового комплексу "Голосієво" повідомляють про спробу компанії депутата Київради Дениса Костржевського ТОВ "Міськжитлобуд" через суд відібрати в них квартири.

За інформацією правління ОСББ "Голосіївська фортеця", у своїх позовних заявах підприємство "Міськжитлобуд" стверджує, що "начебто спочатку договори про участь у будівництві були підписані з офшорною компанією "Сармос лімітед" і лише потім помилково вдруге - з їх теперішніми власниками".

"Компанія депутата від Блоку Литвина та директора аеропорту "Жуляни" просить суд виправити помилку та відібрати в людей помешкання. Натомість пропонує повернути символічну суму, яка щонайменше вдвічі менша ніж та, яку сплачували люди при купівлі, і майже в шість разів менша за ціни аналогічних квартир, що "Міськжитлобуд" сьогодні реалізовує в цьому ж будинку", повідомляє "Голосіївська фортеця".

Наразі вже троє мешканців будинку отримали позови "Міськжитлобуду".

"Потенційно ми розуміємо, що їх може бути значно більше. Близько 1,5 тисячі власників квартир можуть постраждати від подібних махінацій. Потенціал цієї афери обраховується фактично сумою в 1,5 мільярди гривень", - сказав голова ОСББ "Голосіївська фортеця" Василь Гацько.

За словами експерта з фондового ринку Кирила Литвина, "Міськжитлобуд", подавши до суду копію документів про те, що квартира продана декілька разів, "сама розписується у тому, що відповідальними особами цієї компанії було закладено шахрайство, тобто продаж одного об'єкту нерухомості декільком особам".

"Я відкидаю навіть можливість того, що компанія Костржевського, як вона вказує в своїх позовах до мешканців, припустилася помилки. Скоріше йдеться або про підробку документів, або ж про їх підписання за декілька днів до подачі позову", - сказав Гацько.

"Як пояснити, що в усіх договорах фігурує одна офшорна компанія "Сармос лімітед" та її представник Андрій Долотій, не дивлячись на те, що договори з нею начебто були укладені в різний час. І як так сталося, що людина, яка підписалася від офшорної кампанії "Сармос лімітед" сьогодні також підписується виконуючим обов'язки директора "Міськжитлобуду", - сказав Гацько.

Він висловив сподівання, що швидке оприлюднення всіх цих фактів та звернення в прокуратуру зможуть зупинити розвиток цієї афери.

"Ми звертаємося до Прокуратури з проханням перевірити дії "Міськжитлобуду" на предмет наявності в них складу злочину по тих 3 випадках, які нам вже сталі відомі. Окрім того, ми звертаємося до Прокуратури з проханням зупинити потенційний розвиток афери "Міськжитлобуду" і попередити спроби компанії через шахрайство позбавити квартир й інших їх власників",  -  підсумував Гацько.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ