БЮТ: Черновецький намагається знищити докази злочинів?


Фракція БЮТ припускає, що історія з викраденням у депутата Київради автомобіля з документами щодо приватизації об'єктів на території столиці за 2006-2010 роки - це спроба чинної влади Києва приховати докази інших зловживань, пов'язаних з приватизацією.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби фракції БЮТ у Київраді.

Депутати вважають, що столична влада використала відому злочинну схему, коли заявою про крадіжку майна фактично знищені всі документи, пов'язані з незаконними "прихватизаціями" у столиці протягом перебування Леоніда Черновецького на посаді міського голови. Мовляв, організувати пожежу у даному випадку було складно.

БЮТівці припускають, що у документах, які нібито зникли разом з машиною, містилась інформація, яку небажано бачити стороннім особам, зокрема, правоохоронним органам.

"Наприклад, у зниклих документах могла міститися інформація щодо штучного заниження експертної оцінки комунального майна, існування згоди балансоутримувача на приватизацію тощо", йдеться в повідомленні.

Водночас депутати переконані, що для нинішніх власників приватизованого майна зникнення документів у авто чиновника загрози не становить, бо договори приватизації, як правило, зареєстровані в БТІ або існують відповідні рішення Київради.

"Показовим також є те, що у контрольній комісії Київради з питань приватизації комунального майна більшість складають представники Черновецького-Януковича", йдеться в повідомленні прес-служби БЮТ.

Депутати нагадали, що днями віце-прем'єр-міністр доручив Генпрокуратурі створити робочу групу з представників територіальних правоохоронних органів на чолі з прокурором Києва для вирішення проблем забезпечення життєдіяльності Києва, результатом чого стала виїмка документів.

Як відомо, Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості службовими особами Головного управління комунальної власності КМДА, з вини яких було втрачено документи щодо приватизації об'єктів на території столиці за 2006-2010 роки.

На найближчому засіданні Київради Блок Кличка має намір ініціювати створення спеціальної слідчої комісії, яка має детально розглянути ситуацію з викраденням документів.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ