На столичні атракціони чекає перевірка


Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці й гірського нагляду має намір до червня перевірити безпеку атракціонів.

Про це під час брифінгу сказав заступник голови Держгірпромнагляду Степан Дунас, повідомляють "Українські новини".

"Ці перевірки ми плануємо провести у квітні-травні. (Для цього) буде створено спеціальні групи", - сказав він, додавши, що в України експлуатується близько 1 380 стаціонарних і пересувних атракціонів.

Найбільше їх, за словами Дунаса, у Києві, Криму, Дніпропетровській і Донецькій областях.

Заступник голови Держгірпромнагляду повідомив, що в період з 2005 по 2010 рік (з часу, коли Держгірпромнагляд приступив до проведення перевірок атракціонів) під час роботи атракціонів сталося 9 нещасних випадків, внаслідок яких постраждали 24 відвідувачі й 9 загинули.

Разом з тим Дунас зазначив, що згідно з постановою Кабміну від 21 травня 2009 року Держгірпромнагляду заборонено проводити всі планові й позапланові перевірки суб'єктів господарювання до 31 грудня 2010 року.

"Цього року вона (перевірка) була під сумнівом, але ми звернулися до Кабміну з проханням доручити нам провести перевірку... Сьогодні подальша експлуатація понад 250 атракціонів перебуває під сумнівом", - додав Дунас.

Як відомо, у квітні 2009 Держгірпромнагляд заборонив роботу 8 атракціонів у парку Партизанської слави в Києві.

У результаті перевірки теруправління Держгірпромнагляду виявило 49 порушень. У зв'язку з цим комітет притягнув до адміністративної відповідальності 4 посадових осіб.

Нині у Києві окремі парки атракціонів вже розпочали свою роботу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ