У столиці створять службу порятунку тварин


Столична влада у 2010- 2014 роках планує відкрити службу порятунку для тварин, колумбарій на Троєщині для збереження пороху чотириногих, а також установити спеціальні знаки, які дозволятимуть вигул собак в парках і на вулицях.

Усе це передбачено новою міською програмою з утримання тварин, яку днями розглянули в комісіях Київради, пише "Сегодня".

За словами радника мера з питань охорони навколишнього середовища і тваринного світу Світлани Берзіної, служба порятунку тварин займатиметься зняттям котів з дерев або відвозитиме до притулку тварин, які залишилися без господаря.

"Цим займуться спеціальні служби. Крім того, наші фахівці будуть виїжджати, якщо, наприклад, самотня людина вмерла, а в нього в квартирі скиглить собака. Міліція звичайно їх убиває, рятувальники ж відвезуть у притулок", - сказала Берзіна, однак, не повідомила, чи будуть їхні послуги безкоштовними.

Крім того, столична влада має намір уже в наступному році відкрити довгоочікуваний цвинтар для тварин -  для нього передбачили приблизно 6-7 га на Троєщині в районі ТЕЦ-6, за "Монетним двором".

За інформацією видання, там нині встановлюють устаткування для кремації і готують колумбарій.

Також до кінця весни в Києві на стовпах і деревах повинні вивісити спеціальні знаки, що позначають зони для вигулу собак. За словами Берзіної, районам уже дали пропозиції по встановленню маршрутів, залишилося замовити і виготовити знаки.

Тих, хто вигулюватиме псів у неналежному місці, обіцяють штрафувати.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ