БЮТ вимагає мораторій на забудову київських парків


Постійна комісія Київради з питань екологічної політики підтримала пропозицію фракції БЮТ про встановлення мораторію на передачу земельних ділянок під забудову за рахунок, парків, скверів та лісів у Києві.

Про це рішення екологічної комісії повідомила голова фракції Тетяна Меліхова.

За її словами, після погодження із земельною комісією відповідний проект рішення має бути винесений на сесію Київради у найкоротший термін. 

"Якщо не заборонити столичній владі забудовувати парки та сквери, киянам доведеться гуляти з немовлятами у візочках по будівельним майданчикам, а діткам копати свіжо залитий бетон, бо більшість Черновецького-Януковича щосесії віддає під забудову все нові й нові сквери і парки", - сказала Меліхова.

Вона наголосила, що все це столична влада робить "всупереч волі мешканців та ігноруючи екологічні правила", повідомляє прес-служба Блоку.

"Провладна більшість Київради регулярно приймає рішення, які зменшують кількість зелених насаджень у Києві, замінюючи їх комерційними забудовами. Натомість ані опозицію, ані киян такий варварський підхід, який спричиняє знищення легенів столиці, не влаштовує", - сказала Меліхова, додавши, що має 1065 підписів ініціативної групи киян з пропозицією щодо мораторію.

Київський БЮТ також наполягає на відміні рішення Київради від 27 листопада 2008 року про передачу ТОВ "Проектна компанія "Ярус" земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування накриття відкритої частини Святошино-Броварської лінії метро з обладнанням пішохідними містками, створенням приміщень торговельно-офісного та розважального призначення, паркінгу, супутньої інфраструктури на проспекті Броварському.

Депутати нагадують, що взимку цього року ця компанія знищила 150 столітніх дерев скверу на земельній ділянці площею 86 соток між вул. Малишка і Броварським проспектом навпроти "Дитячого світу".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ