У мерії розповіли, що школярі робитимуть на канікулах


Весняні канікули для школярів Києва розпочнуться 5 квітня і триватимуть до 11 квітня.

Про це заявив заступник голови КМДА Віталій Журавський, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, на весняних канікулах усі загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади міста будуть відкриті для школярів. Зокрема, працюватимуть гуртки, спортивні секції, клуби за інтересами та інші творчі об'єднання, бібліотеки, спортивні зали.

"Столичні школи спланували культпоходи школярів у театри, музеї, кінотеатри. Навчальними закладами організовано екскурсії для учнів по регіонах України, на яких вони познайомляться із визначними пам'ятками вітчизняної та зарубіжної історії і культури", - сказав Журавський.

Він також додав, що позашкільні навчальні заклади організовують на канікулах районні, міські та всеукраїнські масові заходи для школярів. Зокрема, виставки образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва, народних ремесел та науково-технічної творчості, конкурси ерудитів, концерти, фестивалі, спортивні змагання, вікторини, творчі вечори, зустрічі, екологічні, природоохоронні акції.

Так, у Київському Палаці дітей та юнацтва відбудуться такі заходи:

6 квітня - Свято книги, початок об 11.00.

7 квітня - Інтернет-діалог "Екологія планети починається з мене", початок о 16.00.

8 квітня  - Інтелектуальна гра «Україна», початок об 11:00.

8 - 11 квітня - прем'єра вистави "Турандот" народного художнього колективу дитячого театру "Інкунабула" Київського Палацу дітей та юнацтва, початок о 14.00 (11 квітня - о 13.00).

11 квітня - концерт народного художнього колективу хорової капели хлопчиків та юнаків "Дзвіночок" Київського Палацу дітей та юнацтва, початок о 15.00.

11 квітня - участь команди КПДЮ в чемпіонаті України з радіозв'язку телефоном, початок о 18.00.

Протягом канікул відбуватимуться районні відбіркові конкурси міських фестивалів:

міського фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької художньої творчості навчальних закладів Києва в рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості "Чисті роси";

міської виставки дитячої творчості з образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва та художніх ремесел.

Крім того, пройде 12-й сезон міського конкурсу шкільних команд КВН "Школа жартів";

міського фестивалю авторської пісні та співаної поезії молодих авторів і виконавців;

міського конкурсу юних поетів "Поетична весна"; міського огляду-конкурсу дитячих хорових колективів загальноосвітніх навчальних закладів Києва; міського конкурсу "Київ, місто моє, мені в ньому жити, мені його створювати"; міського конкурсу серед учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів "Київський вальс - 2010".

Міжнародний центр дитячо-юнацького туризму проводитиме туристські походи, експедиції, екскурсії, навчально-тренувальні збори юних туристів-краєзнавців. Київський Палац дітей та юнацтва протягом канікул організовує весняні залікові виїзди гуртківців відділу туризму та краєзнавства.

Також школярі братимуть участь у природоохоронних заходах, направлених на збереження довкілля, з благоустрою та створення нових зелених зон, парків, скверів, проведення екологічної акції старшокласників "Посади своє дерево", конкурсу на краще озеленення території навчального закладу, міста тощо.

Спільно з Київським міським будинком природи (вул. Рогнідинська, 3) відбудеться міський конкурсу "Первоцвіти під охороною". Крім того, буде організовано відвідування школярами Зоопарку у рамках міської програми системної просвітницької роботи природоохоронного спрямування.

За словами Журавського, школярі та учнівська молодь міста відвідають Меморіальний комплекс "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років", Державний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році", Меморіальний комплекс "Бабин яр", Національний історико-меморіальний заповідник "Биковнянські могили", Меморіальний комплекс "Букринський плацдарм", парк Слави, парк Перемоги.

А в столичних школах проводитиметься акція "Милосердя" (відвідування самотніх ветеранів, надання їм посильної допомоги, виготовлення листівок для привітання ветеранів зі святом).

Крім того, Головним управлінням освіти і науки спільно з Київським Палацом дітей та юнацтва готується Київський міський фестиваль патріотичної пісні "Для вас, ветерани!", присвяченого 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, який відбудеться у травні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ