Прокуратура заступилася за медцентр для дітей-інвалідів



Фото www.acoustics.org
Прокуратура Києва опротестувала рішення Київради про включення до приватизаційного списку нежитлового приміщення міського медичного Центру проблем слуху та мовлення "СУВАГ".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У ході прокурорської перевірки встановлено, що рішенням Київради нежитлове приміщення "СУВАГ" (вул. Володимирська, 43-а, літ. "В"), включено до програми приватизації комунального майна столиці. Однак, це рішення не відповідає вимогам Конституції та законодавства з питань приватизації.

Зокрема, питання про збереження профілю діяльності закладу охорони здоров'я та надання  іншого рівнозначного приміщення не вирішене з Головним управлінням охорони здоров'я і медичного забезпечення КМДА.

Крім того, відчуження комунального майна закладів охорони здоров'я передбачає певний порядок. Зокрема, з метою збереження профілю діяльності, продаж об'єктів закладів охорони здоров'я здійснюється переважно за некомерційним конкурсом.

За цих обставин прокуратура винесла протест на зазначене рішення Київради, який призупиняє дію незаконного акту. 

Як відомо, Київрада створила центр "СУВАГ" у червні 2003 року і підпорядкувала його Головному управлінню охорони здоров'я КМДА.

Центр було створено з метою комплексної багатопрофільної реабілітації та інтеграції дітей з вадами слуху та мовлення в оточуюче соціальне середовище та має статус юридичної особи.

"СУВАГ" надає допомогу дітям з усієї України - на сьогодні у ньому лікуються 157 дітей дошкільного віку, які мають порушення слуху та мови.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ