Музей російського мистецтва "нахімічив" на 135 тисяч


Контрольно-ревізійне управління провело ревізією фінансово-господарської діяльності Київського музею російського мистецтва за період з 1 лютого 2007 по 1 січня 2010 року та виявило порушення на загальну суму 135 тисяч гривень.

Встановлено, що Музей витрачав кошти на цілі, які не передбачені кошторисами, не відповідають основним напрямам діяльності та за своєю сутністю не пов'язані з функціонуванням установи, повідомляє прес-служба КРУ.

Зокрема, у травні 2009 року Музей придбав посудомийну машину вартістю 5,16 тисячі гривень, а також упродовж 2007-2008 років передплачував періодичні видання розважального характеру за рахунок коштів загального та спеціального фонду бюджету міста Києва на суму 560 гривень та 460 гривень відповідно.

Також, у Музеї виплачувались премії і надбавки працівникам, які працюють на умовах сумісництва, внаслідок чого зайво витрачено 36,71 тисячі гривень (у тому числі нарахування на заробітну плату становлять 9,78 тисячі гривень). 

Внаслідок того, що протягом 2008-2009 років не проводилась індексація заробітної плати, працівники Музею недоотримали 7,05 тисячі гривень.

А через завищення підрядними організаціями обсягів виконаних ремонтних робіт та коефіцієнтів, Музей протягом ревізійного періоду зайво витратив 17,72 тисячі гривень та завищив боргові зобов'язання на суму 61,56 тисячі гривень.

Поряд з цим, керівництво музею неефективно використало 5,94 тисячі гривень, оскільки закупило товари для комп'ютерної техніки через посередника.

За порушення бюджетного законодавства складено один протокол, який направлено для розгляду до суду; за порушення у веденні бухгалтерського обліку 4 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Музею направлено вимоги щодо усунення порушень та притягнення до відповідальності винних посадових осіб, матеріали ревізії передано до прокуратури Шевченківського району.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ