Голубченко: питна вода безпечна для здоров'я киян


З початку року фахівці столичної санітарно-епідеміологічної служби дослідили понад 3 тисячі проб питної води. Перевірками встановлено, що питна вода безпечна для здоров'я киян.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, щорічно СЕС Києва досліджує до 10 тисяч проб питної води на предмет її відповідності санітарно-гігієнічним нормативам. Зокрема, у 2010 році за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками досліджено 3 тисячі 258 проб питної води з централізованих та децентралізованих джерел водопостачання.

За результатами проведення перевірок встановлено, що питна вода, яка пройшла підготовку на очисних спорудах Дніпровської і Деснянської водопровідних станцій, відповідає державним нормам і безпечна для здоров'я киян.   

Крім того, за даними держсанепідслужби, у Києві протягом останніх 30 років не реєструвались спалахи інфекційних захворювань, причиною яких була б водопровідна вода, що свідчить про відповідність води нормативним вимогам.

Вода, що подається в крани будинків централізованим господарсько-питним водопроводом міста, в основному, відповідає вимогам держстандарту на питну воду.

Держсанепідслужбою реєструються поодинокі випадки відхилень якості питної води від нормативних вимог по органолептичних показниках. За інформацією прес-служби мерії, у середньому, протягом останніх років відхилення від вимог держстандарту у воді складають 0,5%.

На період повені, яка очікується у другій декаді квітня, СЕС посилила санітарно-епідеміологічний нагляд за джерелами централізованого та децентралізованого водопостачання, роботою очисних споруд централізованого водопостачання.

Зокрема, здійснює щоденний моніторинг якості води, що споживає населення, йдеться в повідомленні.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ