У столиці знищують газетні кіоски?


Днями поруч зі станцією метро "Лівобережна" знесли 4 павільйони, в одному з яких торгували газетами. У ніч на п'ятницю, без попередження власників, павільйони відгородили високим зеленим парканом і поставили охорону, пише "Сегодня".

Один з ларьків належав "Союздруку" - там продавали свіжу пресу.

За словами заступника гендиректора "Союздруку" Олексія Бабанського, павільйони були приватизовані, але землю під ними у 2008 році віддали в оренду товариству з обмеженою відповідальністю, яке по сусідству побудувало торговий центр, мовляв, тепер на місці ларьків фірма планує будувати паркінг і другу чергу торгового центра.

Адвокат зазначеного ТОВ Василь Редькович сказав, що ділянка належить їм, а  "Союздрук"  даремно оскаржує рішення в суді -  павільйони однаково приберуть.

Інші кіоски "Союздруку" також мають проблеми. За словами Бабанський, ще восени вони подали в мерію заявки на продовження діяльності по 160 з 340 кіосків у Києві, але відповіді не отримали досі.

"Мені в кулуарах Київради сказали, що з того ж Хрещатика взагалі наші кіоски хочуть забрати. Людей позбавляють нормальної можливості купувати пресу! Просто виганяють її з Києва", - переконаний заступник гендиректора "Союздруку".

За його словами, за кожен дозвіл вимагають заплатити до 15 тисяч гривень, що кіоскам не під силу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ