Київське метро хоче, щоб у кожному вагоні було по відеокамері


КП "Київський метрополітен" проситиме міську владу виділити кошти на облаштування рухомого складу відеоспостереженням.

Про це у вівторок на брифінгу у зв'язку з терактами у московському метро сказав начальник підземки Петро Мірошников, повідомляє УНІАН.

Він нагадав, що станції метрополітену вже мають камери відеоспостереження, тож нині встановлення камер потребують вагони підземки.

За словами Мірошникова, облаштування вагонів метро відеоспостереженням - дорогий проект, і підприємство не зможе фінансово його забезпечити, тому необхідна підтримка міського бюджету.

Начальник метро наголосив, що на сьогоднішній день транспортне підприємство працює в штатному режимі, але зважаючи на те, що сталося в Москві, персонал підприємства, в першу чергу працівники станцій і машиністи, одержують додаткові інструкції щодо того, як діяти у разі виникненні подібних ситуацій на території підземки.

Крім того, управління внутрішніх справ при метрополітені почало відпрацьовувати свої заходи щодо посилення громадського порядку. Зокрема, зараз на станції озвучують звернення до пасажирів, щоб вони у разі виявлення якихось дивних предметів (пакетів, пакунків) зверталися до працівників метро.

На брифінгу Мірошников також повідомив, що найближчим часом буде проведена інспекція щодо торгівлі на території метро.

"Я думаю, тут будуть зміни", - сказав начальник підземки.

Також, за його словами, керівництво підприємства має намір звернутися до відповідних служб міста, щоб вони допомогли навести лад також на територіях, прилеглих до метро, для забезпечення безпеки пасажирів.

Зокрема, це стосується підземних переходів, в яких розташовані виходи у вестибулі станцій метро і які просто блокують прохід людей через велику кількість торгових лотків і ролетів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ