Скандальний будинок на Грушевського сповзає в Дніпро?



Робітники "залатують" дірки на Грушевського. Фото "Сегодня"
Біля елітного будинку на Грушевського, 9-а, де квартири коштують мільйони доларів, з'явилися провали в асфальті.

Три ями розмірами приблизно два метри на метр і близько метра завглибшки утворилися під одним з виїздів з паркінгу і поруч з дитячим майданчиком біля будинку, пише "Сегодня".

За словами одного з працівників "Київенерго", які приїхали засипати ями, там унизу штольні, куди стікає вода, тому цілком можливо, що з таненням снігу вода різко пішла і віднесла із собою ґрунт.

"Отут ще теплотраса наша проходить, але пошкоджень труби немає. А навколо будинку, видно, недостатньо зміцнили ґрунт", - сказав працівник.

У Спеціалізованому управлінні підземних робіт говорять, що швидше за все причиною стали ґрунтові води, що розмили ґрунт.

Архітектор Лариса Скорик переконана, що сталося всі через будівництво будинку.

"Там зробили практично греблю з паль, які вбивали глибоко. Вони затримують відхід води, і це може привести до сповзання схилу вниз. Сам будинок, швидше за все, устоїть, але тріщинами може піти", - сказала Скорик.

Сам же автор проекту Сергій Бабушкін запевняє, що будинку нічого не загрожує, оскільки "там усе надійно укріплене".

18-поверховий будинок на Грушевського, 9-а є чи не найскандальнішим будівництвом у столиці. У 2005 році тодішній президент Віктор Ющенко обіцяв видати доручення на його знесення, але цього не було зроблено.

Нині будинок більш ніж наполовину заселений, але з часом ціни на житлі помітно упали, відзначає видання. Якщо ще в 2007 році, за даними ріелторів, 5-кімнатні квартири  коштували $6-7 мільйонів, то сьогодні - $5 мільйонів із торгом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ