"Київпастранс" каже, що ніхто в Києві не страйкував


КП "Київпастранс" заявляє, що водії тролейбусів не проводили страйку у столиці 29 березня, а лише 20 осіб відмовились виїхати на маршрути.

Про це йдеться повідомленні прес-служби "Київпастранс",  повідомляє УНІАН.

"Насправді, 29 березня було кілька незначних затримок транспорту, через відмову 20 водіїв тролейбусного депо № 2 виїхати на маршрути та невчасне повідомлення про це свого керівництва", - повідомили на підприємстві.

"Київпастранс" стверджує, що водіїв підбурює і консультує одна маловідома політична сила, однак, "незважаючи на це, всі маршрути працюють у звичайному режимі".  

Підприємство визнає, що дійсно, протягом останніх 6 місяців були затримки з виплатою зарплати. Основною причиною цього була невідповідність фактично отриманих асигнувань та вартості наданих послуг з перевезення пільгових категорій пасажирів, левова частка яких передбачена державою.

"Міський голова з розумінням ставиться до ситуації, що склалась на підприємстві стосовно виникнення заборгованості з виплати заробітної плати, але це проблема більше загальнодержавна, ніж міська", - заявляють автори повідомлення.

За даними підприємства, хоча на сьогодні не прийнято бюджет міста Києва на 2010 р., у І кварталі поточного року міська влада профінансувала 66,3 мільйона гривень для погашення заборгованості за січень-лютий.

Як відомо, 23 березня прес-служба Національного форуму профспілок повідомила, що 29 березня водії тролейбусно-експлуатаційного депо №2 з 5.00 до 10.00 проведуть попереджувальний страйк з вимогою погасити борги із заробітної плати.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ