Колесніков: Землі біля "Олімпійського" викуплять і приведуть до ладу


Земельні ділянки поруч з НСК "Олімпійський" планують викупити у компаній-власників на підставі закону про суспільні потреби.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив віце-прем'єр з підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков.

"З компаніями, котрі володіють цими об'єктами, позиватися і не хочеться, і немає часу. Тому я думаю, що ми вдамося до закону про суспільні потреби. Тобто просто викупимо ці ділянки. Але за сьогоднішньою ринковою ціною. А не за позавчорашньою. Так буде швидше", - сказав він.

За словами віце-прем'єр з підготовки до Євро-2012, ділянки, які перебувають в оренді фірм "Урал" та "Інтерспорт" теж треба "вилучати на користь НСК "Олімпійський", розірвавши договори оренди.

Колесніков також додав, що столична влада повинна зробити те, що обіцяла, і впорядкувати майданчик з боку вулиці Великої Васильківської.

"Ділянку потрібно впорядкувати. А влада Києва повинна зробити те, що обіцяла. Тобто здійснити обмін територіями. Після чого паркінг потрібно буде добудувати", - сказав віце-прем'єр з підготовки до Євро-2012.

Він також додав, що з іншого боку стадіону є ще кілька споруд, створених "до епохи історичного матеріалізму", - ковзанка і кілька центрів такого ж віку, - як потрібно впорядкувати.

"Ми запропонували спочатку побудувати нову ковзанку. Це недорого - до 30 мільйонів гривень. Будується вона місяців п'ять, а решту гадючників знести. І на їхньому місці зробити гарний парк і нормальні гостьові зони", - сказав Колесніков.

Він наголосив, що на відкритих кортах можна буде на якийсь час розібрати конструкції, прибрати сітки і "створити для уболівальників усі зручності", застеливши корти штучною зеленою травою.

"Тобто зробити зону гостинності, гідну фіналу європейського чемпіонату", - підсумував Колесніков.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ