Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4bb05154d4586/
Українська правда
Київ

Тарифи на тепло зростуть вдвічі?

29.03.2010  10:05


Фото kp.ua
Заплановане столичною владою підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги торкнеться як юридичних, так і фізичних осіб.

Про це "Комерсанту" повідомив голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства Юрій Бондар.

"Зараз комунальні підприємства міста проводять відповідні розрахунки. Після того як вони будуть погоджені в Держінспекцією з цін і цінової політики, буде прийматися рішення", - сказав Бондар.

Він відзначив, що розпорядження про підвищення тарифів на послуги ЖКГ у Києві може бути прийняте як урядом, так і КМДА, без участі Київради.

Тим часом в АК "Київенерго" переконані, що тарифи на теплову енергію потрібно збільшити вдвічі.

"Коштів, що надходять від населення, недостатньо навіть для купівлі газу", - сказала начальник відділу зовнішніх комунікацій компанії Наталя Плеханова.

Вона наголосила, що у 2009 році дохід "Київенерго" від виробництва тепла склав 1,74 мільйона гривень, а його повна собівартість - 3 мільйони гривень.

Опозиційні фракції Київради вимагають від КМДА оприлюднення структури нових тарифів.

За словами депутата Київради від Блоку Кличка, що був міністром палива й енергетики Івана Плачкова, потрібно докладно показати, скільки виробники послуг витрачають на паливо, зарплати, ремонт і закупівлю матеріалів, тоді споживач розумітиме, за що він платить.

"Якщо мерія знову не покаже, за рахунок чого формуються нові тарифи, наша фракція буде вимагати їх відміни у судовому порядку", - відзначив депутат.

Раніше перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що після опалювального сезону київська влада планує почати поетапне підвищення тарифів на тепло.

Як відомо, нині тариф на централізоване опалення для населення в Києві складає 1,6 гривні за кв. м.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.