Міліція закликає киян не довити гав у метро


Співробітники карного розшуку столичного Управління охорони метрополітену затримали двох типових кишенькових крадіїв, один з яких вже не раз притягувався до кримінальної відповідальності.

Наркозалежний киянин, аби заробити на життя, на одній зі станцій столичного метрополітену "обрав жертвою" жінку, зайшов за нею до вагону метро та ставав поруч, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС.

У натовпі громадянка не повинна була помітити крадіжки, тож хлопець, обравши влучний момент, витягнув з сумочки потерпілої гаманець та мобільний телефон, і на наступній зупинці вийшов з вагону.

Однак жінка виявилась уважнішою, ніж розраховував крадій. Дивна поведінка молодика видалась їй підозрілою. Вона перевірила власні речі і одразу виявила втрату. Тому на станції вийшла слідом за злочинцем і звернулася до співробітника міліції.

Хлопця затримали, а вилучені в нього речі стали беззаперечним доказом його провини.

Дещо  за іншою схемою діяла мешканка західної України, яка приїхала до столиці у пошуках кращого життя. Жіночка на станції метрополітену спровокувала сварку з майбутньою жертвою і під час суперечки витягла з її сумки гаманець.

Однак, коли емоції вщухли, пограбована жінка швидко виявила зникнення своєї власності й звернулася до правоохоронців. Через кілька хвилин оперативники затримали підозрювану.

Постраждала упізнала в ній свою недавню "співрозмовницю", а у вилучених в неї речах - свій гаманець.

Наразі затримана знаходиться під вартою, далі на неї чекає суд.

Правоохоронці наголошують, що в більшості випадків потерпілі в певній мірі самі винні в тому, що з ними сталося, адже злочинці обирають собі жертв заздалегідь.

Як правило, ними стають люди, які демонструють коштовні речі та неуважно ставляться до них. Розкрита жіноча сумка, портмоне в  задній кишені брюк чи захопленість книгою - все це своєрідні магніти для крадіїв.

"Тож не спокушайте зловмисників - уважно слідкуйте за своїми речами, особливо в громадському транспорті та у натовпі", - повідомили в міліції.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ