Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4baa4841de291/
Українська правда
Київ

"Сяйво" попросить суд накласти арешт на його приміщення

24.03.2010  18:13

Юристи  ТОВ "Сяйво" 22 березня подали клопотання про взяття приміщення магазину під арешт з метою призупинення конфлікту.

Про це під час прес-конференції у вівторок заявили представники книгарні, повідомляє "Інтерфакс". 

Як розповів адвокат книгарні Олег Король, Господарським судом розглядається справа згідно з позовом "Сяйва" до Шевченківської райадміністрації, ТОВ "Абріль-студіо" про визнання недійсними результати аукціону з продажу цього приміщення.

До розгляду позову представники книгарні просять суд "вжити заходів для забезпечення позову - припинити будь-які дії у приміщенні магазину та накласти арешт". 

У свою чергу адвокат правової групи "Павленко і Побережнюк" Олександра Павленко уточнила, що йдеться про прохання "взяти під арешт будівлю, щоб нікому не було ходу".  

"Ми просимо це для того, аби хоча б на час призупинити розвиток конфлікту", - підкреслила вона. 

Також учасники прес-конференції поскаржилися на "злочинну бездіяльність" та "правовий нігілізм" правоохоронних органів відносно конфлікту навколо магазину, оскільки міліція  досі не розглянула більше 30 заяв громадян, чиї права були порушені у результаті конфлікту, і люди не можуть забрати навіть власні речі.

За словами Короля, минув місяць від моменту подачі заяв в міліцію, проте жодної реакції не було. 

Адвокат заявляє, що "Сяйво" наполягатиме на тому, аби правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом розбою у зв'язку з конфліктом навколо книгарні. 

Директор магазину Алла Лазуткіна нагадала, що, починаючи з 19 лютого, відколи поновився конфлікт навколо книгарні, 25 її працівників не можуть потрапити на своє робоче місце та не одержують зарплатні. 

Павленко підкреслила, що на сьогодні в Державному реєстрі єдиним директором книгарні "Сяйво" є Алла Лазуткіна, водночас вона зазначила, що інша сторона конфлікту звернулася до адміністративного суду з позовом про те, що Лазуткіну було незаконно внесено до Держреєстру. 

Директор  ТОВ "Українська книга" Ростислав Корнієнко, який за рішенням Солом'янського суду, є законним орендарем приміщення, на початку березня організував вивезення усіх книжок із "Сяйва" та розпочав ремонт у приміщенні.

Як відомо, колишній заступник голови КМДА Ірена Кільчицька попросила не втягувати столичну владу у конфлікт двох приватних структур, які не можуть поділити книгарню "Сяйво".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.