Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ba9f96e14a2f/
Українська правда
Київ

У Кличка кажуть, що Черновецький ігнорує доручення Кабміну

24.03.2010  12:37

Попри незадовільну оцінку діяльності столичної влади на спеціальному засіданні в Кабміні, голова КМДА Леонід Черновецький не поспішає виконувати надані йому доручення й наводити лад у місті.

Про це заявила заступник голови фракції Блоку Кличка Наталія Новак, коментуючи порядок денний найближчої сесії Київради.

"На нараді в Кабміні перед Черновецьким було поставлено завдання - негайно зайнятися вирішенням нагальних проблем міста. Але ми бачимо, що в порядку денному сесії 25 березня немає жодного питання, спрямованого на покращення ситуації в Києві", - сказала Новак.

Вона додала, що основну частину порядку денного як завжди займають "питання розподілу столичної землі та власності, причому по багатьом із них, як завжди, відсутні проекти рішень".

За словами депутата, у столиці до сих пір не вирішено проблеми з фінансуванням нагального ремонту київських доріг, не врегульоване питання адекватних тарифів на комунальні послуги, не знято з приватизації низку важливих об'єктів соціальної сфери, приміром, медичний центр проблем слуху та мови "СУВАГ", існують величезні проблеми в транспортній, енергетичній сфері, системі ЖКГ тощо.

"Та влада відверто ігнорує все це. Столичних чиновників сьогодні більше турбує те, чи передадуть Київраді у користування ділянку площею 1,5 га на вул. Хрещатик, 36. Виникають питання й по більш ніж п'ятдесяти проектах рішень щодо передачі земельних ділянок громадянам у Солом'янському, Оболонському, Деснянському районах", - наголосила  Новак.

Вона додала, що депутатам традиційно пропонують проголосувати за приватизацію кількох десятків приміщень, у тому числі в центральній частині міста.

"Разом з тим, влада не поспішає викреслювати з програми приватизації дитячий садочок "Орлятко". І замість того, аби розвивати медичну сферу й систему закладів охорони здоров'я в столиці, пропонує відхилити протест прокуратури по сумнозвісному дитячому санаторію "Салют", - підсумувала Новак.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.