Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ba9f4d53828f/
Українська правда
Київ

Київ візьметься за покинутих дітей

24.03.2010  12:17

За дорученням мера Леоніда Черновецького, в Києві розпочато роботу з реалізації програми "Вікно життя", покликаної допомогти новонародженим, від яких відмовились батьки.

За офіційними даними, в Києві щонайменше 30 дітей щороку реєструють знайдами, повідомила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба мерії.

Здебільшого підкинутих немовлят знаходять випадково у парках, торгових центрах, супермаркетах, під'їздах, стоянках, смітниках тощо.

"Не всіх дітей, яких залишають батьки, вдається врятувати, адже не завжди немовля знаходять вчасно. Для захисту таких дітей та збереження їх життя київський міський голова Леонід Черновецький доручив реалізувати в Києві програму "Вікно життя", яка успішно працює майже у всіх країнах світу", - сказала Кільчицька.

За її словами, перше в Україні "Вікно життя" було відкрито в травні 2009 року у Львові, а наразі виникла необхідність у створенні його в Києві.

"Таке "вікно" є невеликим боксом або нішею в стіні монастиря, госпіталю або соціальної установи, обладнаним під дитячу колиску. "Вікно" влаштоване таким чином, що ні зовні, ні зсередини неможливо побачити, хто і коли кладе туди дитину. "Колиска" обладнана датчиками, що реагують на відкриття кришки, зрушення ліжечка або механічний тиск на неї (в різних країнах застосовуються різні технології). Створення "Вікна життя" у Києві, ймовірно, врятує не одне покинуте немовля", - зазначила Кільчицька.

За словами першого заступника голови КМДА, Черновецький найближчим часом звернеться до представників всіх релігійних конфесій з метою визначення тих, хто готовий безпосередньо взяти участь в реалізації проекту.

Крім того, Кільчицька звернулась до киян з проханням надавати свої пропозиції з реалізації проекту "Вікно життя" до Call-центру 15-51.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.