"Київзеленбуд" розпочинає акцію "Свиня за кермом"



Фото з сайту "Київзеленбуду"
КО "Київзеленбуд" знайшло новий спосіб боротися з водіями, які паркують машини на газонах - комунальники проведуть акцію "Свиня за кермом".

Про це заявив гендиректор зеленбуду Олександр Козловський.  

"Ми вестимемо роз'яснювальну роботу, виписуватимемо порушникам штрафи і будемо вивішувати таблички "Свиня за кермом" на зіпсованих газонах - в місцях найбільшого скупчення порушників. Ми маємо намір серйозно взятися за цю проблему", - сказав Козловський.

Він наголосив, що припарковані на зеленій зоні авто серйозно ушкоджують верхній шар ґрунту разом з кореневою системою рослин. Для того, щоб відновити пошкодження і виростити на цьому місці трав'яний покрив, потрібно декілька місяців.

Крім того, коли автомобіль стоїть на газоні, на траву капає масло, бензин і інші автомобільні відходи, ушкоджуючи кореневу систему рослин.

"На виконання розпорядження КМДА від 16 січня 2009 року про відшкодування збитків, нанесених об'єктам благоустрою і відповідно до Методики визначення відновної вартості об'єкту благоустрою при кожному з районних комунальних підприємств по догляду  за зеленими насадженнями об'єднання "Київзеленбуд" створені постійнодіючі комісії з визначення збитків, нанесених об'єктам благоустрою", повідомляє сайт зеленбуду.

Нині члени комісій почали регулярно здійснювати рейди з метою виявлення автомобілів, припаркованих на території зелених зон. При виявленні автомобіля, припаркованого на траві, представники комісії здійснюють фото-фіксацію автомобіля і складають відповідний акт обстеження об'єкту благоустрою при визначенні його відновної вартості.

За словами Козловського, за те, що водій припаркувався в зеленій зоні, він обов'язково понесе покарання - штраф за заїзд на газон складає 454 гривні, за знищення квітників - 17-51 гривню, за наїзд на зелені насадження двома колесами - 260 гривень.

Як варіант компенсації розглядається залучення порушників до відновлення пошкоджених ними зелених насаджень і до подальшого догляду за ними.

За даними "Київзеленбуду, за минулий 2009 рік було зафіксовано 7 тисяч 107 таких порушень. Комунальники висловлюють сподівання, що цього року автолюбителі будуть відповідальнішими і свідомішими, тому кількість подібних порушень зменшиться.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ