У понеділок водії тролейбусів не вийдуть на маршрут


Водії тролейбусів столичного депо № 2 готуються до акції протесту 29 березня у зв'язку з затримкою виплати заробітної плати.

Про це розповіли у прес-службі Національного форуму профспілок, повідомляє "Інтерфакс".

Згідно з повідомленням, 23 березня відбулися переговори профспілок й адміністрації тролейбусно-експлуатаційного депо № 2, на яких профспілки наголосили, 900 працівників депо одержали лише 30% заробітної плати за січень, а за лютий не одержували ніяких виплат.

За словами члена ініціативної групи водія Олександра Корнієнка, у нього є інформація, що "Київпастранс" одержав 127 мільйонів гривень для погашення боргів по зарплаті.

Однак дирекція депо, яку очолює Василь Назарчук, стверджує, що від влади кошти не надходили. При цьому, відомо, що інші підприємства - наприклад, депо № 3 - зарплату за січень одержали цілком, а за лютий - 50%.

Не отримавши від керівництва чіткого пояснення причин затримки зарплат, водії депо № 2 одностайно висловилися за проведення попереджувального страйку 29 березня - з 5.00 до 10.00.

Таким чином, у наступний понеділок на 5 годин буде паралізований тролейбусний рух на більшості ліній Правого берега Києва.

Як відомо, крім виплати зарплат, працівники депо вимагають врегулювати проблему з проходженням наркологічного контролю водіїв та з передаванням зміни.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ