Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ba8d1d1e7d93/
Українська правда
Київ

У Черновецького кажуть, що роблять усе, щоб Київ не затопило

23.03.2010  15:36


Фото www.shunk.ru
Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявляє, що столична влада  вживає усіх необхідних заходів щодо попередження небажаних наслідків весняної повені у столиці.

Про це він сказав у програмі "Столиця. Спецпроект", повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми готуємось до усіх можливих варіантів розвитку подій. Наразі вживаються усі необхідні заходи щодо пропуску весняної повені та попередження її небажаних наслідків у Києві", - сказав Голубченко.

Він також підкреслив, що "питна вода у столиці відповідає усім державним нормам і є абсолютно придатною для вживання".

"Щодня фахівці Київської міської санітарно-епідеміологічної станції міста спостерігають за якісними показниками води і контролюють ситуацію", - сказав Голубченко.

Він додав, що станом на 22 березня профільними службами столиці виконано низку планових протиповеневих заходів.

Зокрема, КП "Плесо" відремонтувало шандори на очисних спорудах "Харківські"; розчистило від повалених дерев та порослі русло Дарницького каналу на вул. Тепловозній (30 м) та в районі вул. Фанерної (15 м); очистило пропускну трубу Дарницького каналу (80 м) та канави на вул. Квітки-Основ'яненка (15 м).

Також підприємство розчистило від сторонніх предметів русла Коноплянської канави в місце впадання в озеро Лугове (180 м); русло річки Либідь від повалених дерев в районі вул. Федорова (15 м) та в районі вул. Байкової (30 м); русло річки Сирець між вул. Сирецька та Косовського (20 м) та русло Північно-Дарницького каналу в районі парку Перемоги (25 м).

Тим часом КК "Київавтодор" до роботи в умовах пропуску повені підготувало: 8 мулососів, 2 гідромонітори, 3 пересувних насосних станцій, 16 одиниць механізованого очисного обладнання (МОКів); 10 мотопомп та 27 насосів для організації водопониження в підземних переходах.

Крім того, Головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій КМДА підготовлено до роботи 6 електростанцій різної потужності; 4 погрузні електронасоси; 2 мотопомпи; 2 дизельних помпи; 1 надувний човен з мотором та 1 катер.

Мешканцям, які проживають в зонах можливого підтоплення, за словами Голубченка, видано "Пам'ятки щодо дій населення під час проходження повені, паводку".

У свою чергу, фахівці "Київводоканалу" на очисних спорудах Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій продовжують готуватися до роботи в повеневий період; проводять ремонт насосного обладнання.

Як відомо, в зоні імовірного підтоплення у Києві можуть опинитися території в районі вище Московського мосту, урочищСтаре село, Моложі, Ситняки; парку Троєщина; урочища Запісоччя; Воскресенських садово-дачних ділянок в межах неодамбованої території; урочища Горбачиха; Русанівських садово-дачних ділянок; острову Долобецький.

Також може залити Гідропарк та острів Венеціанський; території Нових Позняків та Осокорків; садово-дачні масиви на Осокорках; території індивідуальної забудови у с. Бортничі, урочище Наталка та парк Оболонь; прибережну зону Гавані; острів Рибальський тощо.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.