У Черновецького кажуть, що роблять усе, щоб Київ не затопило



Фото www.shunk.ru
Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявляє, що столична влада  вживає усіх необхідних заходів щодо попередження небажаних наслідків весняної повені у столиці.

Про це він сказав у програмі "Столиця. Спецпроект", повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми готуємось до усіх можливих варіантів розвитку подій. Наразі вживаються усі необхідні заходи щодо пропуску весняної повені та попередження її небажаних наслідків у Києві", - сказав Голубченко.

Він також підкреслив, що "питна вода у столиці відповідає усім державним нормам і є абсолютно придатною для вживання".

"Щодня фахівці Київської міської санітарно-епідеміологічної станції міста спостерігають за якісними показниками води і контролюють ситуацію", - сказав Голубченко.

Він додав, що станом на 22 березня профільними службами столиці виконано низку планових протиповеневих заходів.

Зокрема, КП "Плесо" відремонтувало шандори на очисних спорудах "Харківські"; розчистило від повалених дерев та порослі русло Дарницького каналу на вул. Тепловозній (30 м) та в районі вул. Фанерної (15 м); очистило пропускну трубу Дарницького каналу (80 м) та канави на вул. Квітки-Основ'яненка (15 м).

Також підприємство розчистило від сторонніх предметів русла Коноплянської канави в місце впадання в озеро Лугове (180 м); русло річки Либідь від повалених дерев в районі вул. Федорова (15 м) та в районі вул. Байкової (30 м); русло річки Сирець між вул. Сирецька та Косовського (20 м) та русло Північно-Дарницького каналу в районі парку Перемоги (25 м).

Тим часом КК "Київавтодор" до роботи в умовах пропуску повені підготувало: 8 мулососів, 2 гідромонітори, 3 пересувних насосних станцій, 16 одиниць механізованого очисного обладнання (МОКів); 10 мотопомп та 27 насосів для організації водопониження в підземних переходах.

Крім того, Головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій КМДА підготовлено до роботи 6 електростанцій різної потужності; 4 погрузні електронасоси; 2 мотопомпи; 2 дизельних помпи; 1 надувний човен з мотором та 1 катер.

Мешканцям, які проживають в зонах можливого підтоплення, за словами Голубченка, видано "Пам'ятки щодо дій населення під час проходження повені, паводку".

У свою чергу, фахівці "Київводоканалу" на очисних спорудах Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій продовжують готуватися до роботи в повеневий період; проводять ремонт насосного обладнання.

Як відомо, в зоні імовірного підтоплення у Києві можуть опинитися території в районі вище Московського мосту, урочищСтаре село, Моложі, Ситняки; парку Троєщина; урочища Запісоччя; Воскресенських садово-дачних ділянок в межах неодамбованої території; урочища Горбачиха; Русанівських садово-дачних ділянок; острову Долобецький.

Також може залити Гідропарк та острів Венеціанський; території Нових Позняків та Осокорків; садово-дачні масиви на Осокорках; території індивідуальної забудови у с. Бортничі, урочище Наталка та парк Оболонь; прибережну зону Гавані; острів Рибальський тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ