Столична влада не хоче ремонтувати ліфти?


Міська влада намагається самоусунутися від ремонту і модернізації ліфтів, переклавши фінансування цих робіт на райони.

Про це заявив представник комісії з питань ЖКГ "литвинівець" Микола Гоцький, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, Головне управління ЖКГ підготувало проект рішення Київради, який передбачає рекомендувати райрадам забезпечити спрямування 50% коштів, отриманих ними від приватизації та оренди нерухомого майна, на ремонт і модернізацію ліфтів.

"З одного боку, проект нібито має дуже гарну мету - відремонтувати чи замінити зношені ліфти, яких зараз у місті налічується понад 7 тисяч. А з іншого боку, цю гарну мету міська влада хоче реалізувати не своїм коштом, що свідчить про її безсилля у вирішенні однієї з найболючіших проблем ЖКГ", - сказав депутат.

На його думку, підготовлений проект суперечить закону про місцеве самоврядування, згідно з яким райради самостійно розпоряджаються коштами відповідних бюджетів і визначають напрями їх використання.

"Відтак Київрада не може вказувати райрадам, куди направляти і без того обмежені бюджетні ресурси, хай там як цього прагне КМДА, аби прикрити власну неспроможність", - сказав Гоцький.

Водночас він додав, що має підозру, що прийняття рішення дозволить міській владі не закладати фінансування ремонту ліфтів у проект програми соціально-економічного розвитку Києва на 2010 рік.

Литвинівець також наголосив, що бюджети районів, розташованих не у центральній частині столиці, наприклад, Дніпровського чи Деснянського, навіть за бажання виконати рішення Київради не зможуть це зробити, оскільки їхні надходження від приватизації та оренди нерухомого майна значно нижчі ніж надходження за цією статтею центральних районів.

Як відомо, у житлових будинках Києва усіх форм власності налічується 19,453 тисячі ліфтів, з них близько 7 тисяч ліфтів експлуатуються понад 25 років, тобто вичерпали свій строк експлуатації. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ