Київ купить два флюоромобілі за 2,2 мільйона


Київська міська адміністрація планує придбати два флюоромобілі для діагностики туберкульозу у столичних мешканців.

Про це під час прес-конференції у вівторок заявив головний спеціаліст з фтизіатрії Головного управління охорони здоров'я КМДА Василь Петренко.

"На останньому засіданні координаційної ради було прийняте рішення щодо закупівлі двох нових флюорографічних автомобілів", - сказав він.

Петренко наголосив, що їх "вартість становить 2 мільйони 200 тисяч гривень".

"Як тільки буде прийнятий бюджет, я думаю, що Київ отримає нові автомобілі. У Києві це питання стоїть гостро, і ми знаємо, що це питання треба вирішувати", - наголосив лікар.

Водночас перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька додала, що придбати флюоромобілі необхідно у першу чергу для діагностики туберкульозу у людей, які торгують на київських ринках.

"Це була ініціатива Леоніда Черновецького, він пропонував, що люди, які торгують на ринках - це велике скупчення людей - у нас були громадські слухання -  він звернув увагу на те, що ці люди невідомо, який мають стан здоров'я. У першу чергу щодо туберкульозу. Тому й було прийняте таке рішення", - сказала Кільчицька.

Крім того, за словами Петренка, столична влада планує збільшити кількість туберкульозних корпусів у Гостомелській тублікарні для дорослих.

"У лютому 2009 року була затверджена програма з протидії розповсюдженню туберкульозу. Цією програмою передбачено будівництво нових корпусів у Гостомелі, і передбачено фінансування для цієї програми", - підсумував Петренко.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ