БЮТ: Релігійні громади мають сплачувати за тарифами для населення


Релігійні організації мають сплачувати за компослуги за тарифами, за якими сплачує населення, а не комерційні структури.

Розгляд відповідного проекту рішення на найближчій сесії Київради ініціюють депутати БЮТ, повідомляє прес-служба Блоку.  

За даними депутатів, релігійні організації не в змозі сплачувати за компослуги за такими ж тарифами, як і комерційні структури.

"Сьогодні релігійні громади сплачують за теплову енергію за тарифами для комерційних організацій. Але ж релігійні організації є неприбутковими, утримуються виключно на пожертви прихожан", - сказав заступник голови комісії Київради з питань ЖКГ Семен Борисенко.

Депутат уточнив, що діюча постанова Кабміну про деякі питання формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії передбачає, що релігійні організації сплачують за спожиту теплоенергію згідно з тарифами, визначеними для населення.

"Фактично, ініційоване БЮТ рішення - це не нововведення. Це спроба змусити всеукраїнське законодавство працювати і на киян", - сказав депутат Борисенко.

Проект рішення "Про деякі питання оплати релігійними організаціями тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії, послуг з центрального опалення і постачання гарячої води та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення" було погоджено на засіданні постійної комісії Київради з питань ЖКГ та буде винесено на сесії Київської міської ради 25 березня, повідомили у БЮТ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ