Невідомі почали війну з рекламою в центрі Києва


У Києві почали демонтувати банери, розташовані на будинках у центрі міста, зокрема, на Хрещатику та Майдані Незалежності.

За чиїм розпорядженням здійснюється демонтаж, ані власникам носіїв, ані Асоціації зовнішньої реклами з'ясувати не вдалося, пише "Деловая столица". 

За даними керівника асоціації Артема Біденка, постраждали вже більше 20 конструкцій великих компаній та приватних підприємців.  

Спіймані працівники, які зрізали рекламні полотна, сказали, що мають рішення КМДА, однак показати його не змогли.  

Начальник юридичного відділу КП "Київреклами" Юлія Єригіна причетність цієї організації до демонтажів заперечила.  

Крім "Київреклами", проводити їх на законних підставах може також Управління з благоустрою КМДА, але лише в тому випадку, якщо носії є аварійними або несанкціонованими.

У самому управлінні коментувати це питання відмовились.

За інформацією видання, полювання на банерну рекламу розпочали не випадково - хоча  кількість таких носіїв у Києві порівняно невелика (наприкінці 2009 року їх було лише 120), коштують вони 5-7 тисяч доларів на місяць. 

Власник однієї з рекламних мереж Вадим Фрунзе запевнив, що має усі належні документи на демонтовані площини, проте ніякі перевірки по них не зверталися. Ніхто не попередив завчасно й про демонтаж банерів.  

Збитки, яких зазнали власники великих рекламних полотен, разом зі штрафами від замовників, сягають кількох сотень тисяч гривень. 

Рекламісти здивовані тим, що демонтажі відбуваються саме у системі банерів, до яких столичні чиновники традиційно ставилися поблажливо, адже "плакати" не лише не псують вигляд міських вулиць, а й покращують вигляд старих будівель або недобудов. 

Асоціація зовнішньої реклами звернулася до Генпрокуратури, Держкомпідприємництва та Антимонопольного комітету із проханням розібратися у цій ситуації.  

Самі ж рекламісти мають декілька версій стосовно того, що відбувається. Подейкують, що мета цих дій - дискредитація екс-голови управління реклами мерії Юрія Фрейдінова, який має міцні дружні стосунки із нинішнім директором "Київреклами" Олексієм Курманом та цим дошкуляє заступникові міського голови Денису Бассу.

Згідно з іншою версією, замовником демонтажу є сам мер Києва, який вже пообіцяв місця під банери одній з фірм-конкурентів. 

Як відомо, у березні голова КМДА Леонід Черновецький скасував рішення про зниження тарифів на зовнішню рекламу, яке діяло у 2009 році.

Також грудні КМДА були прийняті нові правила розміщення зовнішньої реклами, згідно з якими утримання рекламних носіїв стане ще дорожчим.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ